Asahi Health®

Asahi on helppoa terveysliikuntaa keholle sekä mielelle. Lempeä liike, rauhallinen hengitys ja mielen keskittyminen ovat Asahin ydin. Rentouta kehoa, notkista niveliä ja korvaa stressi mielen vakaudella.

Asahi on Suomessa kehitetty liikuntamuoto, jossa yhdistyvät sekä itämaisen että länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet. Asahi–terveysliikunta on tarkoitettu sekä ennaltaehkäiseväksi että jo syntyneitä ongelmia hoitavaksi. Liikkeiden suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti suomalaisten yleiset terveysongelmat kuten niskan ja hartiaseudun vaivat, selkävaivat, kaatumisista aiheutuvat vammat, ikääntymisen aiheuttama liikunta- ja toimintakyvyn väheneminen, stressin aiheuttamat psykosomaattiset ongelmat ja masennus.

Asahin liikesarjat on suunniteltu niin, että koko keho saa niiden avulla avaavan ja venyttävän harjoituksen. Liikkeet on suunniteltu niin yksinkertaisiksi, että kuka tahansa pystyy harjoittamaan asahia.

Asahi soveltuu kaiken ikäisille ja kaiken kuntoisille - iäkkäämmille terveysliikunnaksi (toteutettavissa myös tuoliversiona), urheilijoille palautumisharjoitteeksi sekä työpaikoille vetreyttäväksi taukoliikunnaksi. Asahia voidaan harjoittaa pihapiirissä, luontoympäristössä tai sisätiloissa. Palveluissamme asahia voidaan yhdistää myös rauhalliseen kävelyretkeen tai mindfulness-harjoitteisiin.

Asahi-taukojumppa sopii esim. työpaikan säännölliseksi vetreyttäväksi liikuntatuokioksi. Kesto sovittavissa, esim. 10 - 15 minuuttia/ryhmä/kerta.

Asahi-tunti sopii lajiin tutustumiseen sekä säännölliseksi viikkotunniksi. Asahi-tunneilta saat inspiroivia ideoita liikkeistä, jotka sopivat kehosi jokapäiväiseksi kaveriksi omassa arjessasi. Tunteihin on mahdollista yhdistää myös mindfulness-harjoitteita. Kesto sovittavissa, esim. 30 - 60 minuuttia/kerta.

Asahi-retki sopii esimerkiksi osaksi työpaikan virkistys- tai työhyvinvointipäiviä. Leppoisan luontokävelyn aikana tutustumme Asahi-liikesarjoihin. Retkiin on mahdollista yhdistää myös metsämindfulness-harjoitteita. Kesto sovittavissa, esim. 1,5 - 2 h.

Toteutamme Asahia tilausryhmille sekä kaikille avoimina tunteina, jotka on esitelty alempana tällä sivulla. Myös yksityistunteja saatavilla!

Asahi KKI-tunnit, Nurmijärvi
syksy 2020 - kevät 2021

* tiistaisin klo 19 - 20, Länsikaaren koulu

Tällä tunnilla parannat nivelten liikkuvuutta, kehität tasapainoasi, hoidat ja ehkäiset
niska-hartiaseudun sekä selän vaivoja. Tunnin päätteeksi ohjattu loppurentoutus. Loppurentoutusta varten tarvitset tunnille mukaan oman maton.

Ei ennakkoilmoittautumista! Maksu Nurmijärven kunnan KKI-lipuilla 3 - 5 €/kerta tai KKI-passilla. Lue lisää kunnan sivuilta.

Asahi ikäihmisille, Nurmijärvi
syksy 2020 - kevät 2021

* maanantaisin klo 10 - 11, Ahjola

Tällä tunnilla parannat nivelten liikkuvuutta, kehität tasapainoasi, hoidat ja ehkäiset niska-hartiaseudun sekä selän vaivoja. Tunnin päätteeksi ohjattu loppurentoutus. Loppurentoutusta varten tarvitset tunnille mukaan oman maton.

Ilmoittautuminen Nurmijärven kunnan liikuntapalveluihin. Kunta veloittaa liikuntatunneista kausimaksun 30 €/kausi. Lue lisää kunnan sivuilta.