Varaus- ja peruutusehdot

Luonnon lähetti noudattaa palveluiden myynnissä sekä varusteiden vuokrauksessa seuraavia varaus- ja peruutusehtoja.

Huomioi erilliset koulutuksiin liittyvät ehdot dokumentin lopussa.

Varaukset ja maksaminen

Palvelun tai vuokrauksen voi varata vain täysi-ikäinen henkilö. Tapahtumiin ilmoittautuminen tai palvelun varaus tapahtuu lomakkeella verkkosivujen kautta, sähköpostitse tai puhelimitse. Asiakkaalle lähetetään vahvistus sekä lasku sähköpostitse 3 arkipäivän kuluessa.

Varaus on vahvistettu, kun lasku maksetaan eräpäivään mennessä Luonnon lähetin tilille. Laskun maksuaika on 14 päivää. Jos varauksen kohteena olevaan retkeen tai palveluun/vuokraukseen on aikaa alle 14 päivää, erääntyy lasku maksettavaksi ohjelmaa edeltävänä päivänä.

Yksittäisten retkien ja tapahtumien maksuja on mahdollista maksaa myös maksukortilla retken tai tapahtuman yhteydessä.

Varusteiden vuokraus

Asiakas noutaa ja palauttaa vuokraamansa tuotteet henkilökohtaisesti sovittuna ajankohtana Luonnon lähetiltä Nurmijärven Röykästä. Varusteiden noudon yhteydessä vuokrauksesta laaditaan kirjallinen sopimus ja vuokrattavien varusteiden kunto tarkastetaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Asiakas sitoutuu tutustumaan varusteiden käyttöohjeisiin ja noudattamaan niitä. Käyttöohjeet kerrotaan asiakkaalle henkilökohtaisesti myös vuokravälineitä noudettaessa. Luonnon lähetillä on oikeus pyytää asiakkaalta erillinen vuokrapantti, joka hyvitetään asiakkaalle vuokravälineiden palautuksen yhteydessä.

Vuokravarusteita ei tule altistaa lemmikeille tai tupakansavulle. Asiakas on vastuussa kaikista välineille vuokra-aikana sattuneista vahingoista ja välineiden rikkoontumisesta ohjeiden vastaisen käytön seurauksena. Asiakas on velvollinen korvaamaan välineen vahingoittumisesta tai rikkoontumisesta aiheutuvat kustannukset täysimääräisinä.

Peruutus

Varauksen maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutuksesta tulee ilmoittaa lomakkeella verkkosivujen kautta, sähköpostitse tai puhelimitse. Luonnon lähetillä on oikeus peruuttaa varaus, jos asiakas ei ole maksanut laskua eräpäivään mennessä.

Asiakas voi peruuttaa varauksen ilman kuluja, kun se tehdään ennen laskun eräpäivää, kuitenkin vähintään 7 vuorokautta ennen varauksen kohteena olevaa retkeä tai palvelua/vuokrausta. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista Luonnon lähetti palauttaa 50 % laskun summasta asiakkaan kirjallisesti ilmoittamalle pankkitilille.

Asiakkaan sairastuessa tai ollessa estynyt käyttämään maksamaansa palvelua, on hänen mahdollista ilmoittaa tilalle toinen henkilö.

Luonnon lähetillä on oikeus peruuttaa tai keskeyttää varaus poikkeuksellisten sääolosuhteiden vuoksi tai muissa Force majeure –tilanteissa. Asiakkaalle hyvitetään tällöin käyttämättä jäävä osuus laskun summasta. Matka- tai muita välillisiä kuluja ei korvata.

Koulutuksiin liittyvät erityisehdot

Ilmoittautumiset koulutuksiin ovat sitovia. Ilmoittautuminen on mahdollista peruuttaa veloituksetta viimeistään 21 vuorokautta ennen koulutusta. Tämän jälkeen ilmoittautuneella on velvollisuus maksaa koulutusmaksu. Ilmoittautuneella on kuitenkin oikeus lähettää tilalleen toinen henkilö, jos hän on itse estynyt saapumaan koulutukseen.

Tapaturmavakuutukset

Kursseille ja tapahtumiin osallistujia ei ole vakuutettu tapaturmavakuutuksella järjestäjän toimesta. Osallistujat huolehtivat omasta vakuutusturvastaan.