Metsämielestä ammennat oman mielen voimavaroja, halusitpa sitten rentoutua ja virkistyä arjen keskellä, tai vaikkapa työstää ja pohdiskella ajankohtaisia elämänmuutoksia tai kriisejä.

Metsämieli-hyvinvointimenetelmä sitoo kiehtovalla tavalla yhteen tutkitut luonnon hyvinvointivaikutukset sekä oman mielen voiman. Rentouttavien ja energisoivien, luonnon inspiroimien harjoitusten avulla Metsämieli-menetelmä avaa uusia näköaloja omaan mielenmaisemaan, voimavarojen vaalimiseen sekä oman itsen arvostavaan ja hyväksyvään kohtaamiseen.

Metsämieli-menetelmä perustuu käyttäytymistieteistä, sosiaalipsykologiasta, positiivisuuden psykologiasta sekä kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta hyödynnettyyn tietoon sekä kehittäjänsä Sirpa Arvosen pitkään kokemukseen valmennustyöstä.

Tarjoamme Metsämieli-hyvinvointimenetelmän mukaisia palveluja sekä yksilöllisesti että ryhmille (esim. yritysten työhyvinvointi- ja virkistyspäivät, yhdistysten tapahtumat).

Metsämieli-harjoittelun muodot

Metsämieli-maistiaiset (0,5 - 1 h)

Palauttava läsnäolohetki luontoympäristössä ja metsäpoluilla. Lyhyen kävelyn aikana kokeilemme yksittäisiä Metsämieli-hyvinvointimenetelmän mukaisia rentoutumis- ja aistiharjoituksia.

Metsämieli-maistiaiset soveltuvat kevyeksi ohjelmaksi esim. virkistys- ja kokouspäiville ja on toteutettavissa myös rastipisteinä.

Metsämieli-hyvinvointiretki (1 - 2 h)

Virkistävä ja elvyttävä retki luontoon ja metsäpoluille. Kiireettömän kävelyn aikana ammennamme energiaa, hyvää mieltä ja oman mielen voimavaroja luonnon inspiroimista, monipuolisista mielentaito- ja aistiharjoituksista.

Retki soveltuu Metsämieli-menetelmän kokeiluun. Metsämieli-kävely on myös suosittu ohjelma osana virkistys- ja kokouspäiviä.

Tarjoamme myös islanninhevosten kanssa toteutettavia Metsämieli-ratsastuksia!

Metsämieli-työpaja (2 - 4 h)

Laajempi kertaluontoinen työpaja sisältää osallistavan ja ajatuksia herättelevän luennon Metsämieli-menetelmästä ja luonnon hyvinvointivaikutuksista. Osallistujat pääsevät pohdiskelemaan myös omia luontohyvinvoinnin tarpeitaan ja tavoitteitaan. Työpaja sisältää myös Metsämieli-retken.

Työpaja soveltuu Metsämieli-menetelmän kokeiluun ja omatoimisen harjoittelun käynnistämiseen. Metsämieli-työpaja on myös erinomainen valinta henkilöstön työhyvinvointi- tai kehittämispäiville.

Metsämieli-hyvinvointikurssi (3 - 5 kertaa)

Pidempikestoinen hyvinvointivalmennus alkaa Metsämieli-työpajalla, jonka aikana kartoitetaan osallistujan yksilölliset tarpeet ja kehittymistoiveet. Seuraavilla kurssitapaamisilla laaditaan omien tavoitteiden mukainen henkilökohtainen Metsämielen harjoitussuunnitelma ja tehdään Metsämieli-retkiä omatoimisen harjoittelun käynnistämiseksi ja kehittämiseksi.

Hyvinvointikurssi soveltuu Metsämieli-menetelmän säännöllisen harjoittelun käynnistämiseen ja mielentaitojen suunnitelmalliseen kehittämiseen. Kurssi ammentaa luonnosta työvälineitä myös erilaisten elämänmuutosten ja suurten valintojen kohtaamisessa sekä erilaisten elämänkriisien työstämisessä. Työyhteisössä Metsämieli-kurssi palvelee osana suunnitelmallista työhyvinvoinnin kehittämistä sekä erilaisten muutostilanteiden läpiviennissä.

Metsämieli-hyvinvointimenetelmän on kehittänyt Sirpa Arvonen, joka omistaa myös kaikki menetelmään liittyvät käyttöoikeudet. Lue lisää: www.metsamieli.fi