Metsä kutsuu rauhoittumaan, elpymään ja virkistymään. Ohjattu hyvinvointikävely avaa aarreaitan, josta löydät luonnon pienten ihmeiden lisäksi myös oman mielen kätkettyjä voimavaroja.

Metsämieli-harjoittelussa luonnon tutkittuja hyvinvointivaikutuksia tehostetaan luontoympäristön inspiroimien läsnäolo- ja tunnetaitoharjoitteiden avulla. Metsämieli-menetelmä avaa uusia näköaloja omaan mielenmaisemaan, voimavarojen vaalimiseen sekä oman itsen arvostavaan ja hyväksyvään kohtaamiseen. Metsämieli elvyttää ja virkistää!

Metsämieli-menetelmä perustuu mm. käyttäytymistieteistä, sosiaalipsykologiasta, positiivisuuden psykologiasta sekä kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta hyödynnettyyn tietoon sekä kehittäjänsä Sirpa Arvosen pitkään kokemukseen valmennustyöstä.

Metsämieli-kokeilut ja retket ovat suosittuja osana virkistys- ja kokouspäiviä sekä yhdistysten tapahtumia. Kiireettömän kävelyn aikana ammennamme energiaa ja voimavaroja Metsämieli-harjoituksista, jotka kootaan ja teemoitetaan tilaajan tarpeet ja toiveet huomioiden. Kokeilujen ja retkien kestot sovittavissa 30 min - 3 h.

Metsämieli-työpajat ja peruskurssit ovat laajempia kokonaisuuksia, jotka sisältävät luennon, käytännön harjoittelua luontoympäristössä sekä henkilökohtaisen harjoitussuunnitelman laatimisen. Työpajan kesto sovittavissa 3 - 4 h, peruskurssi 5 h.

Metsämieli ja luonnon hyvinvointivaikutukset -luento voidaan toteuttaa itsenäisenä osana virkistys- ja kokouspäivää tai yhdistää käytännön Metsämieli-kokeiluun. Luennon aikana osallistujat saavat tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista ja niiden hyödyntämisestä omassa arjessa sekä perustietoa Metsämieli-menetelmästä. Kesto 30 - 60 min.

Toteutamme Metsämieltä sekä yksilöllisesti että tilausryhmille. Järjestämme yhteistyötalleilla myös Metsämieli-ratsastuksia, joihin ei vaadita aiempaa ratsastuskokemusta. Kaikille avoimet Metsämieli-tapahtumat on esitelty alempana tällä sivulla.

13.7.2019 Kesäretki Metsämielellä, Vihti

Virkistävä ja elvyttävä luontoretki, jonka aikana löydät arjen kiireessä kadonnutta energiaa sekä voimavaroja. Leppoisan kävelylenkin aikana teemme ohjatusti Metsämieli-menetelmään perustuvia, luonnon inspiroimia läsnäolo- ja mielentaitoharjoituksia. Retken aikana nautimme kahvit ja leivonnaiset taukopaikalla.

Retki järjestetään yhteistyössä Metsähetken ja kahvila Pohjoisen Pirtin kanssa.

  • Aika: la 13.7.2019 klo 10, kesto noin 3 h
  • Lähtöpaikka: Pohjoinen Pirtti, Salmentie 100, Otalampi (Vihti)
  • Ryhmäkoko: 6 - 20 hlö
  • Ohjauskieli: suomi
  • Hinta: 35 €/hlö, sis. tarjoilut

12.10.2019 Metsämieli-peruskurssi, Hyvinkää

Kurssilla perehdytään Metsämieli-menetelmän perusteisiin, luonnon hyvinvointivaikutuksiin sekä käytännön Metsämieli-harjoitteisiin. Kurssilla pääset kokeilemaan omaan arkeesi sopivia, luonnon inspiroimia rentoutus- ja läsnäoloharjoituksia. Kurssi sopii sinulle, joka haluat oppia hyödyntämään Metsämieltä osana omaa hyvinvointia tai tähtäät jatkokursseille edetäksesi Metsämieli-vetäjäksi tai -ohjaajaksi. Kurssin suorittamisesta saat todistuksen.

Lounas ja kahvit omakustanteisesti hotellilla.

  • Aika: la 12.10.2019 klo 10 - 16
  • Paikka: Hotel Sveitsi, Härkävehmaankatu 4, Hyvinkää
  • Ryhmäkoko: 6 - 14 henkilöä
  • Hinta: 95 €/hlö

Metsämieli-hyvinvointimenetelmän on kehittänyt Sirpa Arvonen, joka omistaa myös kaikki menetelmään liittyvät käyttöoikeudet. Lue lisää: www.metsamieli.fi