Metsä kutsuu rauhoittumaan, elpymään ja virkistymään. Ohjattu hyvinvointituokio avaa aarreaitan, josta löydät luonnon pienten ihmeiden lisäksi myös oman mielen kätkettyjä voimavaroja.

Metsämieli-harjoittelussa luonnon tutkittuja hyvinvointivaikutuksia tehostetaan luontoympäristön inspiroimien läsnäolo- ja tunnetaitoharjoitteiden avulla. Metsämieli-menetelmällä voidaan vahvistaa omien voimavarojen tunnistamista ja vaalimista sekä itseen kohdistuvaa arvostusta ja hyväksyntää. Metsämieli houkuttelee pysähtymään oman mielenmaiseman äärelle.

Metsämieli-menetelmä perustuu mm. käyttäytymistieteistä, sosiaalipsykologiasta, positiivisuuden psykologiasta sekä kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta hyödynnettyyn tietoon sekä kehittäjänsä Sirpa Arvosen pitkään kokemukseen valmennustyöstä.

Metsämieli-maistiaiset ja retket ovat suosittuja osana virkistys- ja kokouspäiviä sekä yhdistysten tapahtumia. Kiireettömän luontotuokion aikana ammennamme energiaa ja voimavaroja Metsämieli-harjoituksista, jotka kootaan ja teemoitetaan tilaajan tarpeet ja toiveet huomioiden. Metsämieli-maistiaiset on mahdollista toteuttaa jopa sisätiloissa! Maistiaisten ja retkien kestot sovittavissa 30 min - 3 h.

Metsämieli ja luonnon hyvinvointivaikutukset -luento voidaan toteuttaa itsenäisenä osana virkistys- ja kokouspäivää tai yhdistää käytännön harjoitteisiin Metsämieli-maistiaisissa. Luennon aikana osallistujat saavat tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista ja niiden hyödyntämisestä omassa arjessa sekä perustietoa Metsämieli-menetelmästä. Kesto 30 - 60 min.

Metsämieli-työpajat ja hyvinvointivalmennukset ovat laajempia kokonaisuuksia, jotka sisältävät teemaluentoja, käytännön harjoittelua luontoympäristössä sekä henkilökohtaisen harjoitussuunnitelman laatimisen. Työpajan kesto sovittavissa 3 - 4 h, hyvinvointivalmennukset esim. 3 - 5 kertaa.

Metsämieli-kursseina järjestämme peruskursseja, vetäjäkursseja sekä ohjaajakursseja. Peruskurssi on tarkoitettu oman hyvinvoinnin kehittämisestä ja luontosuhteen syventämisestä kiinnostuneille. Vetäjäkurssin käyneet saavat oikeuden ohjata helpon tason Metsämieli-harjoitteita. Laajemman ohjaajakurssin käyneet saavat oikeuden ohjata myös haastavampia harjoitteita. Ohjaajakurssit järjestetään yhteistyössä menetelmän kehittäjän, Sirpa Arvosen kanssa. Peruskurssin kesto 5 h, vetäjäkurssi 15 h, ohjaajakurssi 25 h.

Toteutamme Metsämieltä kaikille avoimien tapahtumien lisäksi myös tilausryhmille sekä erilaisissa tapahtumissa. Tarjolla on myös Metsämieli-työpajoja ja useamman kerran valmennuskokonaisuuksia työpaikoille! Yhteistyötalleilla järjestämme Metsämieli-ratsastuksia ja maastoja. Tulevat Metsämieli-kurssit ja tapahtumat on lueteltu alempana tällä sivulla.

Tulevat Metsämieli-peruskurssit

* la 4.4.2020, Tammela
* la 16.5.2020, Hyvinkää
* la 13.6.2020, Espoo
* la 15.8.2020, Hyvinkää
* la 19.9.2020, Vihti
* la 17.10.2020, Hyvinkää

Järjestämme vuonna 2020 yhteensä kuusi antoisaa Metsämieli-peruskurssia eri paikkakunnilla. Peruskurssi on tarkoitettu oman hyvinvoinnin kehittämisestä ja luontosuhteen syventämisestä kiinnostuneille. Ilmoittautumiset avautuvat sitä mukaa kun paikkakunnat vahvistuvat. Saatavilla lisäksi myös tilauskursseja!

Tulevat Metsämieli-vetäjäkurssit

* pe 17.4.2020, Hyvinkää
* pe 9.10.2020, Espoo

Järjestämme vuonna 2020 kaksi Metsämieli-vetäjäkurssia. Kurssi on tarkoitettu ohjelmapalvelujen tuottajille, eräoppaille ja muille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-harjoitteita osana omaa työtään. Saatavilla lisäksi myös tilauskursseja!

Tulevat Metsämieli-ohjaajakurssit

* 9.5.2020 ja 23.5.2020, Nurmijärvi
* 12.9.2020 ja 26.9.2020, Nurmijärvi

Järjestämme vuonna 2020 kaksi Metsämieli-ohjaajakurssia yhteistyössä Metsämieli-menetelmän kehittäjän, Sirpa Arvosen kanssa. Kurssi on tarkoitettu luonto-, valmennus-, tai käyttäytymistieteellisen taustakoulutuksen omaaville ammattilaisille. Saatavilla lisäksi myös tilauskursseja!

Muut tulevat Metsämieli-tapahtumat

* 21.3.2020 Metsämieli-täydennyskoulutus, Hyvinkää

Metsämieli-hyvinvointimenetelmän on kehittänyt Sirpa Arvonen, joka omistaa myös kaikki menetelmään liittyvät käyttöoikeudet. Lue lisää: www.metsamieli.fi